1. Mieliniai blyneliai su ikrais
Ingredientai blyneliams:
- Cukraus.....................................................50 g.
- Druskos.....................................................žiupsnelis
- Aliejaus......................................................70 ml
- Kvietinių
miltų............................................300 g.
- Pieno.........................................................300ml
- Žuvies sultinio............................................200 ml
- Kiaušiniai...................................................3 vnt.
- Sausų
mielių..............................................7 g.
Padažui:
- Maskarponės
sūrio...................................250 g.
- Šaltai rūkytos lašišos................................150 g.
Patiekalo
užbaigimui:
- Svogūno laiškai ar rozmarino šakelės......pagal skonį
- Raudonieji arba juodieji ikrai.....................pagal skonį
Plaktuvu iki putų suplakite kiaušinius su cukrumi ir mažu šaukšteliu druskos. Į
suplaktą masę suberkite sausas mieles, kvietinius miltus, supilkite aliejų,
šiltą pieną, žuvies sultinį ir viską vėl gerai išplakite. Gautą blynų tešlą 1
valandai palikite šiltai. Kol tešla kyla paruoškite padažą – su trintuvu iki
vientisos masės sutrinkite lašišą, maskarponės sūrį ir žiupsniu druskos. Blynus
kepkite keptuvėje, pašlakstytoje aliejumi. Blynelių dydį formuokite savo nuožiūra. Kepti reikėtų vos 1-2 min.
kiekvieną pusę – kol gražiai apskrus.
2. Blyneliai su ikrais
Ingredientai:
- Augalinio
aliejaus......................................50ml
- Sviesto......................................................50g.
- Cukraus.....................................................20- 50g
- Kiaušinai....................................................3vnt
- Pieno.........................................................500ml
- Kvietinių
miltų............................................250g.
- Raudonųjų
ikrų..........................................200g.
- Druskos.....................................................pagal skonį
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Įpilti 250ml
pieno ir maišant po truputį berti miltus. Po to supilti likusį pieną, augalinį
aliejų ir geria išmaišyti. Kepti plonus blynelius, keptuvę šiek tiek
pašlakstant aliejumi. Iškeptus patepti sviestu. Ant kiekvieno dėti po pilną
šaukštelį ikrų, susukti ir perpjauti įstrižai arba lankstyti trikampėlius.
Puošti ikrais ir žalumynais.
3. Blyneliai su
varškės įdaru
Ingredientai:
- Raudonųjų
arba juodųjų ikrų.................................................80g
- Blyneliai (tešlos
receptą naudoti iš „Blyneliai su ikrais“)....4-6vnt.
- Varškės..................................................................................100g.
- Grietinės................................................................................1-2 v.š.
- Krapai.....................................................................................pagal skonį
- Druska....................................................................................pagal skonį
Iškepti plonus blynelius.
Krapus smulkiai supjaustyti. Varškę gerai sutrinti arba išsukti blenderiu. Įdėti
grietinę ir krapus (jeigu mėgstate), išmaišyti. Šiek tiek pasūdyti. Varškės masė
turi gerai laikyti formą-tiršto kremo konsistencija. Ant blynelių dėti šiek
tiek ikrų. Susukti ir perpjauti įstrižai arba lankstyti trikampėlius.
Puošti ikrais, ir krapais, galima
perrišti svogūno laišku.
4. Blyneliai įdaryti lašiša ir ikrais
Ingredientai:
- Varškės..........................................................................................200g.
- Grietinės........................................................................................2 v.š.
- Raudonųjų
ir juodųjų ikrų..............................................................100g.
- Krapų..............................................................................................keletas šakelių
- Silpnai sūdytos lašišos...................................................................200g.
- Keletas blynelių (tešlos receptą naudoti iš
„Blyneliai su ikrais“).....2-4vnt.
Puošimui:
- Krapų
ar kitų žalumynų...................................................................pagal skonį
Iškepti plonus blynelius.
Krapus smulkiai supjaustyti. Varškę sutrinti arba išsukti blenderiu. Įdėti
grietinę ir krapus, išmaišyti. Lašišą smulkiai supjaustyti. Ant blynelio tepti
varškės kremą, dėti supjaustytą lašišą. Blynelį su įdaru gražiai susukti, arba
formuoti trikampius ir papuošti ikrais,
grietine bei žalumynais.
Šioje kategorijoje nėra prekių.