ĮVAIRŪS BLYNELIAI

1. Mieliniai blyneliai su ikrais

 

Ingredientai  blyneliams:

  • Cukraus.....................................................50 g.
  • Druskos.....................................................žiupsnelis
  • Aliejaus......................................................70 ml
  • Kvietinių miltų............................................300 g.
  • Pieno.........................................................300ml
  • Žuvies sultinio............................................200 ml 
  • Kiaušiniai...................................................3 vnt.
  • Sausų mielių..............................................7 g.

          Padažui:
  • Maskarponės sūrio...................................250 g.
  • Šaltai rūkytos lašišos................................150 g.

          Patiekalo užbaigimui: 
  • Svogūno laiškai ar rozmarino šakelės......pagal skonį 
  • Raudonieji arba juodieji ikrai.....................pagal skonį 



Plaktuvu iki putų suplakite kiaušinius su cukrumi ir mažu šaukšteliu druskos. Į suplaktą masę suberkite sausas mieles, kvietinius miltus, supilkite aliejų, šiltą pieną, žuvies sultinį ir viską vėl gerai išplakite. Gautą blynų tešlą 1 valandai palikite šiltai. Kol tešla kyla paruoškite padažą – su trintuvu iki vientisos masės sutrinkite lašišą, maskarponės sūrį ir žiupsniu druskos. Blynus kepkite keptuvėje, pašlakstytoje aliejumi. Blynelių dydį formuokite savo nuožiūra. Kepti reikėtų vos 1-2 min. kiekvieną pusę – kol gražiai apskrus.


 


2. Blyneliai su ikrais

 

Ingredientai:

  • Augalinio aliejaus......................................50ml
  • Sviesto......................................................50g.
  • Cukraus.....................................................20- 50g
  • Kiaušinai....................................................3vnt 
  • Pieno.........................................................500ml
  • Kvietinių miltų............................................250g.
  • Raudonųjų ikrų..........................................200g.
  • Druskos.....................................................pagal skonį

 
Kiaušinius  išplakti su cukrumi ir druska. Įpilti 250ml pieno ir maišant po truputį berti miltus. Po to supilti likusį pieną, augalinį aliejų ir geria išmaišyti. Kepti plonus blynelius, keptuvę šiek tiek pašlakstant aliejumi. Iškeptus patepti sviestu. Ant kiekvieno dėti po pilną šaukštelį ikrų, susukti ir perpjauti įstrižai arba lankstyti trikampėlius. Puošti ikrais ir žalumynais.



 
3. Blyneliai  su  varškės  įdaru

 

Ingredientai:


  • Raudonųjų arba juodųjų ikrų.................................................80g
  • Blyneliai (tešlos receptą naudoti iš „Blyneliai su ikrais“)....4-6vnt.
  • Varškės..................................................................................100g.
  • Grietinės................................................................................1-2 v.š.
  • Krapai.....................................................................................pagal skonį
  • Druska....................................................................................pagal skonį

Iškepti plonus blynelius. Krapus smulkiai supjaustyti. Varškę gerai sutrinti arba išsukti blenderiu. Įdėti grietinę ir krapus (jeigu mėgstate), išmaišyti. Šiek tiek pasūdyti. Varškės masė turi gerai laikyti formą-tiršto kremo konsistencija. Ant blynelių dėti šiek tiek ikrų. Susukti ir perpjauti įstrižai arba lankstyti trikampėlius. Puošti ikrais, ir krapais, galima perrišti svogūno laišku.

 

 


4. Blyneliai  įdaryti lašiša ir ikrais

 

Ingredientai:


  • Varškės..........................................................................................200g.
  • Grietinės........................................................................................2 v.š.
  • Raudonųjų ir  juodųjų ikrų..............................................................100g.
  • Krapų..............................................................................................keletas šakelių
  • Silpnai sūdytos lašišos...................................................................200g.
  • Keletas blynelių (tešlos receptą naudoti iš „Blyneliai su ikrais“).....2-4vnt.
          Puošimui:
  • Krapų ar kitų žalumynų...................................................................pagal skonį


Iškepti plonus blynelius. Krapus smulkiai supjaustyti. Varškę sutrinti arba išsukti blenderiu. Įdėti grietinę ir krapus, išmaišyti. Lašišą smulkiai supjaustyti. Ant blynelio tepti varškės kremą, dėti supjaustytą lašišą. Blynelį su įdaru gražiai susukti, arba formuoti trikampius ir papuošti  ikrais, grietine bei  žalumynais.



Šioje kategorijoje nėra prekių.